Diós sütemény recept


45 dkg liszt
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
3 tojássárgája
késhegynyi szódabikarbóna
baracklekvár
6tojásfehérje
30 dkg kristálycukor
1 vaniliás cukor
22 dkg dió
A Diós sütemény elkészítési módja:
A lisztet,porcukrot,margarint,tojássárgáját, szódabikarbónát összegyúrjuk.Közepes tepsi nagyságúra kinyújtjuk, utána megkenjük baracklekvárral,majd a következő habot tesszük rá. Hab Tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a kristálycukrot,vaniliás cukrot és a diót.Ezt rákenjük a tésztará és rózsaszinőre sütjük.Nagyon finom nyári csemege.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu, 2008. ápr. 24. 08:29
A diós sütemény elkészítési módja és hozzávalói.