Káoszkocka recept
A Káoszkocka hozzávalói:Tészta:
25 dkg liszt
10 dkg Rama margarin
5 dkg cukor
késhegynyi szódabikarbóna
annyi tejföl, hogy jól gyúrható kemény tésztát kapjunk
Kevert tészta:
5 dkg Rama margarin
10 dkg cukor
1 db tojás
1 db tojássárgája
késhegynyi szódabikarbóna
13 dkg liszt
ételszinezék(zöld,piros,kék stb.)
1 dl tej
Továbbá:
szilva lekvár
1 db tojásfehérje
10 dkg porcukor a mázhoz
díszítő cukor
A Káoszkocka elkészítési módja:
Az első tészta anyagait összegyúrjuk, 3/4 részét kis tepsibe (30×22 cm) nyújtjuk, és megkenjük a lekvárral. A második tésztához a Rama margarint kikeverjük a cukorral, a tojással, a tojássárgával. Hozzádolgozzuk az ételfestéket, a szódabikarbónát, a tejet, a lisztet, majd a keveréket ráöntjük a lekvárral megkent tésztára. Az első tészta 1/4 részéből rudakat sodrunk ceruza vastagságúra, a rudakat egyenletes távolságra hosszában rárakjuk a színes tésztára. Sütés közben a rudacskák belesüllyednek a tésztába, és amikor felvágjuk a süteményt, babosnak fog látszani. Amíg a tészta sül, a tojásfehérjét a porcukorral vízgőz felett sűrűre keverjük, és a meleg tésztára kenjük. Kihűlve vágjuk fel. Díszítésként megszórjuk színes kókuszreszelékkel, cukorral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 0097d6c444, 2013. dec. 16. 20:43
A káoszkocka elkészítési módja és hozzávalói.