Karamell szelet recept
A Karamell szelet hozzávalói:20 dkg cukor 15 dkg liszt 1 dl tej 4 db tojás fél csomag sütőpor 2 db 3 in 1 kávé 1 dl étolaj Krémhez: 2 csomag karamell ízű pudingpor 5 dl tej 20 dkg Rama margarin/vaj 15 dkg porcukor Tetejére: 4 dl tejszínhab
A Karamell szelet elkészítési módja:
A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük. A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A Rama margarint/vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot és a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A tejszínt felverjük, a krémre kenjük, de nem kell nagyon elsimítani. Két teáskanál karamell pudingot 3 teáskanál cukorral, 2 teáskanál étolajjal és kb 1-1,5 dl vízzel felfőzünk. A tejszínre csurgatjuk és egy pálcika segítségével belecirógatjuk a habba, hogy szép márványmintás legyen.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 0097d6c444, 2013. nov. 29. 20:47
A karamell szelet elkészítési módja és hozzávalói.