Kandírozott narancs recept
A Kandírozott narancs hozzávalói:2 közepes narancs
15 dkg cukor
2 dl víz
A Kandírozott narancs elkészítési módja:
Két közepes narancsot alaposan megmosunk folyó víz alatt, szárazra töröljük. Felszeleteljük 1/2 cm-es szeletekre. Egy lábasban 15 dkg cukrot 2 dl vízben melegítve feloldunk, és ebbe helyezzük a narancs szeleteket. Lassú tűzön kb. fél óráig főzzük így narancsot, míg a héja megpuhul. Rácsra téve lecsepegtetve hűtjük ki, majd itt szikkasztjuk meg 2-3 nap alatt.
Ha kiszáradt, sütőpapír közé csomagolva papírdobozban tárolható.A szirupot is elteszem a hűtőbe üvegben lezárva és hónapokig ízesíthetek vele. Egy ismerősöm ezt a puhára főtt narancshéjat (ő hosszú csíkokra vágja), csokoládéba mártva kínálja.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 0097d6c444, 2013. nov. 23. 21:05
A kandírozott narancs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.