Jugó krémes recept

A Jugó krémes hozzávalói:
Tészta
25 dkg margarin
30 dkg liszt
2 db tojássárgája
3 ek víz
1 csipet só
1 csomag sütőpor
Töltelék
4 db tojássárgája
20 dkg porcukor
20 dkg csokoládé (reszelt)
25 dkg dió (darált)
Krém
5 dl tej
2 tasak vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
5 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor


A Jugó krémes elkészítési módja:
Tészta A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két lapot nyújtunk belőle. Az első lapot kisütjük, és félretesszük, ez lesz a sütemény teteje. Majd a másodikat a tepsibe helyezzük. Töltelék A töltelék hozzávalóit összekeverjük: a sárgáját a cukorral kikeverjük, a tojásfehérjéket felverjük. A csokit lereszeljük, és a darált diós masszába belekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgájához, és belekeverjük a felvert tojáshabot. Ezt a tölteléket a lapra simítjuk, és 180 fokos sütőben megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a krémet. Krém A pudingot a cukorral felfőzzük. A tejszínt habbá verjük. A már nem forró, kihűlt pudingba a tejszínhab felét belekeverjük, és a kisült és kihűlt diós tésztára rákenjük. A megmaradt tejszínhabot a krém tetejére tesszük. Egy-két óra múlva szelhetjük. A tetejét porcukorral megszórjuk.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 24 x 22 cm

Mivel a kisült tésztalap kisülés után kemény lesz, ezért én még melegen bevagdostam a tetejét, hogy majd szeletelésnél ne törjön meg.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A jugó krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook