Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Pupusas, El Salvador nemzeti eledele recept

Pupusas, El Salvador nemzeti eledele recept

Elkészítési idő 30 perc

A Pupusas, El Salvador nemzeti eledele hozzávalói:
30 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk só
kb. 1 dl víz
1/2 dl olaj
Töltelék:
1 fej lilahagyma
10-15 dkg sajt
10-15 dkg bacon
3 evőkanál tejföl
apróra vágott paprika
só, bors


A Pupusas, El Salvador nemzeti eledele elkészítési módja:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vagy a kenyérsütő géppel összedolgoztatjuk. A tésztát félretesszük pihenni. 2. Míg pihen a tészta, addig lereszeljük a sajtot, olajon megfonnyasztjuk a zöldségeket a baconnel, majd az egészet hozzákeverjük a sózott, borsozott tejfölünkhöz. 3. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formálunk belőlük, majd minél vékonyabbra nyújtjuk őket. A közepükre halmozunk 2-2 evőkanál tölteléket. A tészta széleit összefogjuk, batyuvá formáljuk, majd kb. 12 cm átmérőjű körré lapítjuk. Itt a kicsit bevizezett kéz sokat segíthet. 4. Ezután durván három-három perc alatt oldalanként megsütjük serpenyőben. Közepes hőfok elég, különben a külseje túl gyorsan pirul.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A pupusas, el salvador nemzeti eledele elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook