Túrótorta rizzsel recept
A Túrótorta rizzsel hozzávalói:A piskótához:
2 tojás
2 ek liszt
2 ek cukor
csapott kávéskanál sütőpor vagy szódabikarbóna
A rizses túrókrémhez:
1 zacskó gyors rizs
50 deka túró
25 deka tejszínes sajtkrém
15 deka porcukor
1 citrom
2 deci tejszín
vanília
1 zacskó instant zselatin fix
A Túrótorta rizzsel elkészítési módja:
A sütőt előmelegítem 160 fokra. Egy 24 cm átmérőjű tortaforma belsejét kivajazom, kilisztezem. Amíg előkészítjük a hozzávalókat, a rizst feltesszük főni. Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd hozzákeverjük a cukrot, a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. Az ebből kapott nyers tésztát beleöntjük a sütőformába és kb 13-18 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor megsüt, kivesszük a sütőből és félretesszük - a sütő kikapcsolása után se hagyjuk benn a piskótát, mert a forróságban könnyen odaéghet! Amíg a piskóta sül, elkészítjük a túrókrémet. Mostanra a rizs már bizonyára elkészült. Vegyük ki a forró vízből, jól csöpögtessük le és hűtsük langyosra - ne tegyük forrón a túrókrémbe! A túrót kikeverjük a krémsajttal, a cukorral, egy citrom reszelt héjával, a vaníliával és legvégül az instant zselatin fixet. Ezután keményre verjük a tejszínt. Pár pillanat múlva megcsodálhatjuk a remekművünket! A túrókrémet, a tejszínhabot és a rizst egymásba forgatjuk, és ráöntjük a már kihűlt piskótánk tetejére. Ezután betesszük a hűtőbe vagy mélyhűtőbe.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2013. jún. 27. 06:52
A túrótorta rizzsel elkészítési módja és hozzávalói.