Virágos fánk recept


1 tojás
1 kis pohár tejföl
3 ek porcukor
20dkg liszt
fél sütőpor
1 tk rumaroma
fél citrom reszelt héja
olaj a sütéshez
A Virágos fánk elkészítési módja:
A tojást a tejföllel és a porcukorral elkeverjük. Annyi lisztet adunk hozzá,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.A liszttel együtt belekeverjük a sütőport,és ízlés szerint tehetünk bele rumaromát,citromhéjat. Fél cm vastagságúra nyújtjuk,kiszaggatjuk( pl. linzervirág formára),de lehet sima karikára is.
Ugyanúgy sütjük,mint a hagyományos fánkot.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2013. ápr. 23. 03:54
A virágos fánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.