Mindentbele 24 órás savanyú recept
Zsírszegény
A Mindentbele 24 órás savanyú hozzávalói:
2,5 kg káposzta
2 kg uborka
2 kg paprika minél vegyesebb színű a paprika,annál gusztusosabb a savanyúnk
1 kg vöröshagyma
3 szál sárgarépa
1 fej karfiol kis fej
10 dkg só
40 dkg cukor
6 dl ecet 10 %-os
1 evőkanál szalicil
1 kiskanál borkénpor
A Mindentbele 24 órás savanyú elkészítési módja:
A hozzávalókat megmossuk és felszeleteljük, vagy ha van zöldséggyalunk akkor azzal legyaluljuk. Mikor minddel kész vagyunk, akkor még "szárazon" egy nagy tálban összekeverjük. Erre rárakunk 10 dkg sót, 40 dkg cukrot, 6 dl 10 %-os ecetet, 1 ek szalicilt, 1 kk borkénport, majd jól átkeverjük, kézzel. Másnapra bőséges levet enged és kész, akár lehet is enni.
Kis adagokban akár üvegbe is rakhatjuk, vagy műanyag, fedeles, zárható, csalamádés vödörbe is tehetjük.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2013. ápr. 20. 05:56
A mindentbele 24 órás savanyú elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.