Bazsalikomos lencsesaláta recept
A Bazsalikomos lencsesaláta hozzávalói:200g lencse
fél vöröshagyma
1 uborka
1 paradicsom
4-5 levél friss bazsalikom
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál balzsamecet
só, bors
A Bazsalikomos lencsesaláta elkészítési módja:
A lencsét hagyományos módon sós vízben megfőzöm és leszűröm, hideg vízzel leöblítem. Közben a hagymát apróra vágom, az uborkát és a paradicsomot kicsit nagyobbra, 1x1centis kockákra. A kihűlt lencsét összekeverem a zöldségekkel, sózom, borsozom, és az olívaolajat és balzsamecetet is belekeverem. A tetejét megszórom a tépett bazsalikommal.
A bazsalikomot nem szabad fémkéssel vágni, kézzel kell tépni, vagy kerámia késsel vágni.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: f758a7200f, 2013. ápr. 14. 16:50
A bazsalikomos lencsesaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.