Olajos ringlivel, kapribogyóval töltött paradicsompaprika recept
Szénhidrátszegény
Az Olajos ringlivel, kapribogyóval töltött paradicsompaprika hozzávalói:
8 db csípős paradicsompaprika
8 db olajos ringli vagy ajóka (konzervhal)
8 db kapribogyó (ecetes létől lecsöpögtetve)
fél liter ecet
fél liter száraz fehérbor
olívaolaj
1,5-2 decis befőttesüveg
Az Olajos ringlivel, kapribogyóval töltött paradicsompaprika elkészítési módja:
Az ecetet a borral felforraljuk és a forrásban lévő keverékbe beletesszük a kivájt paradicsompaprikákat, pár percig (2-3) főzzük. Ezután leszűrjük. A bor és ecet keverék több paradicsompaprikára is elég egyébként, csak arra kell, hogy ússzanak benne. Miután egy picit lehűltek, 1-1 kapribogyót feltekerünk 1-1 ringlivel és a paradicsompaprika belsejébe tömjük. Majd a befőttesüvegbe tesszük őket és felöntjük olívaolajjal, lezárjuk az üveget és sterilizálás nélkül is eláll hűtőben, előételként fogyasztható. Az olívaolajat, amivel felöntöttük, utólag elhasználhatjuk főzésre vagy salátákra, szóval nem megy kárba.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: f758a7200f, 2013. aug. 8. 11:35
Az olajos ringlivel, kapribogyóval töltött paradicsompaprika elkészítési módja és hozzávalói.