Fordított ananásztorta recept
A Fordított ananásztorta hozzávalói:6 szelet dobozos ananász, lecsöpögtetve, nem cukros lében, hanem saját levében eltett
diónyi vaj
2 evőkanál cukor
60ml tejszín
1 mokkáskanál fahéj
A tésztához:
25dkg lisztt
1 tasak sütőpor
fél mokkáskanál tengeri só
2 egész tojás
1 rúd vanília (csak a magok)
10dkg vaj
50g cukor vagy ennek megfelelő édesítő
A Fordított ananásztorta elkészítési módja:
Egy tepsiben, amit a gázra is lehet tenni, illetve egy zománcozott serpenyőben (30cm átmérőjű), aminek nem műanyag a nyele (később a sütőbe kerül), felolvasztjuk a diónyi vajat és a 2 evőkanál cukrot elkeverjük benne. Belekeverjük a tejszínt is ás a fahéjat. Erre a krémre fektetjük az ananászszeleteket, és félretesszük. Előmelegítjük a sőtőt 175 celsius fokra. Felverjük a tojást a vajjal, a vaníliával, és a cukorral, vagy az édesítővel. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd beleszitáljuk az egészet a vaj-tojás-vanília-cukor keverékbe. Ezután a tepsibe öntjük a masszát, ahol az ananászkarikákat szépen elrendeztük, beterítjük a tésztával és 40-50 percig sütjük, amíg a tészta átsül, fogpiszkálóval ellenőrizhetjük. Óvatosan elválasztjuk a széleket egy palacsintakéssel és ügyesen kiborítjuk egy tálcára úgy, hogy az ananászok legyenek felül.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: f758a7200f, 2013. aug. 2. 12:26
A fordított ananásztorta elkészítési módja és hozzávalói.