Édes-savanyú sertés recept
Az Édes-savanyú sertés hozzávalói:Negyed kiló zsírtalan sertéshús
1 kis fej hagyma
2 zöldpaprika
1 sárgarépa
2 karika ananász, vagy hasonló mennyiségű ananászkocka
7 evőkanál olaj
1 tojássárgája
1 evőkanál cherry
1 evőkanál szójamártás
Másfél evőkanál kukoricaliszt
2 pohár víz
4 evőkanál paradicsommártás
3 evőkanál ecet
3 evőkanál méz
Az Édes-savanyú sertés elkészítési módja:
Előkészítés: a sertéshúst apró kockákra vágjuk. Összekeverjük a tojássárgáját, a cherryt, szóját, másfél kanálnyi kukoricalisztet egy pohár vízzel. Ebben pácoljuk a húst fél órán át. A hagymát vékony csíkokra vágjuk, a paprikát leszeljük, a szeleteket kockára vágjuk. A sárgarépát és az ananászt is fölkockázzuk. A répát megfozzük. A paradicsommártást, mézet, ecetet a másik másfél kanál kukoricaliszttel és a másik pohár vízzel összekeverjük, állni hagyjuk. Főzés: három evőkanál forró olajban addig sütjük a páclével beborított húst, míg színe aranybarna nem lesz, Ekkor kivesszük. Ugyanebben az olajban kisütjük a hagymát, paprikát, sárgarépát. Ráöntjük a maradék négy evőkanál olajat, belekeverjük a mézes-ecetes keveréket. Addig pároljuk, míg sűrű mártássá nem lesz. Ekkor tesszük bele a megsült húst és az ananászkockákat.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: LoLiNa, 2007. szept. 14. 07:09
Az Édes-savanyú sertés elkészítési módja és hozzávalói.