Hústáska recept
A Hústáska hozzávalói:A tésztához:
5 dkg liszt,
1 dkg éleszto,
1 evokanál cukor
A töltelékhez:
25 dkg fényezett sertéshús,
1 evokanál olaj,
2 gerezd fokhagyma,
2 újhagyma,
1 evokanál száraz fehér bor,
1 kávéskanál szójamártás,
1 evokanál kagylómártás,
2 kávéskanál cukor,
1 kávéskanál kukoricaliszt
A Hústáska elkészítési módja:
Készítsük el a tésztát úgy, hogy az élesztőt 3 dl langyos vízben megfuttatjuk, majd egy óra múlva dolgozzuk össze a liszttel és a cukorral jó egységes, rugalmas tésztává. Két óra hosszat hagyjuk pihenni. Ezalatt készítsük el a tölteléket: Vágjuk össze a húst és a hagymát, törjük össze a fokhagymát. Forró olajban süssük a hagymát és a fokhagymát 5-6 másodpercig. Öntsük rá a bort, a cukrot, a szójamártást, és a kagylómártást. Fél percig forraljuk kevergetve. Adjunk hozzá kb egy, másfél deci vizet, és forraljuk fel ismét. Tegyük a sertéshúst a serpenyobe, keverjük hozzá az egy evokanál vízben elkevert kukoricalisztet. Főzzük amíg be nem sűrűsödik, majd hagyjuk kihulni. Osszuk a tésztát két részre. Formázzuk hengerré, és vágjuk tíz korongra. Lapítsuk kezünkkel a korongokat kb 7-8 cm átmérőjüvé. A korongok közepére tegyünk egy evőkanálnyi tölteléket, majd batyuszeruen összecsomagolva, középen a tetején a széleket alaposan összenyomva formázzunk szabályos táskákat. Béleljünk ki egy gőzölőedényt szűrőpapírral vagy vékony, tiszta konyharuhával, tegyük bele a cipócskákat és erős gőzön tizenöt percig főzzük. Tálaláskor kis csészékben szójamártást és paprikaolajat adunk hozzá.
A batyukat más töltelékkel is tölthetjük, gombával, bambuszrüggyel, párolt
káposztával, szójasajttal, stb.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: LoLiNa, 2007. szept. 11. 05:45
A hústáska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.