Hideg zöldségsaláta recept
A Hideg zöldségsaláta hozzávalói:Tíz dekagramm kínai kel, kelkáposzta, vagy saláta,
Tíz dekagramm saláta,
Három züldhagyma,
Három sérgarépa,
Három paradicsom,
Tíz dekagramm szójababcsíra (vagy helyette metélt tészta),
Egy fej hagyma,
Két fej fokhagyma,
Tíz dekagramm retek,
4 evokanál olaj,
2 gyömbérgyökér,
2 kanál szójaolaj,
2 kanál ecet (esszenciából jóval kevesebb),
1 kanálnyi vágott snidling,
1 kanálnyi vágott petrezselyem,
Kiskanálnyi chiliolaj,
Só, egyéb ízesítok ízlés szerint
A Hideg zöldségsaláta elkészítési módja:
Lereszeljük a káposztát, saláltát, répát, retket, meghámozzuk, és négyfelé vágjuk a paradicsomot, fölszeljük a hagymát és a fokhagymát, a züldhagymátt kisujjnyi darabokra vágjuk. Megfozzük a babcsírát (vagy a tésztát), hagyjuk kihulni. Az olajat fölforraljuk, három percig sütjük benne a hagymát, zöldhagymát, fokhagymát, majd leszurjuk. Ha kihult, összekeverjük a sóval, szójával, ecettel, chiliolajjal. A babcsírát, káposztát, salátát, salátát, retket, paradicsomot, sárgarépát tálba tesszük, ráöntjük az ízesített salátaolajat és jól összekeverjük. Megszórjuk snidlinggel, petrezselyemmel, ételízesítovel.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: LoLiNa, 2007. szept. 10. 06:39
A hideg zöldségsaláta elkészítési módja és hozzávalói.