Kínai grillpecsenye recept
A Kínai grillpecsenye hozzávalói:Fél kiló száraz sertéshús,
Három evokanál olaj,
Egy evokanál Hoiszin-mártás,
Három evokanál szójamártás,
Egy evékanál méz,
Két evokanál cherry,
Kevéske ételízesíto,
Egy evokanál só,
Egy evokanál ötízu por,
Frissen orölt bors
A Kínai grillpecsenye elkészítési módja:
A húst két centiméter széles, ujjnyi hosszúságú csíkokra vágjuk, bedörzsöljük sóval, borssal, ötízu porral, és legalább két órát állni hagyjuk. Az olajat összekeverjük a szójával, Hoiszin mártással, cherryvel, mézzel és az ételízesítovel. Egy serpenyoben forrásig hevítjük, beleforgatjuk a húscsíkokat, hogy barnás, fényes köpenyt kapjanak. Ezután grillsütoben, középmeleg kemencében vagy faszénparázson negyed órán át sütjük a húst. Ekkor újra megforgatjuk a mártásban, és további tíz percig sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: LoLiNa, 2007. szept. 7. 05:42
A kínai grillpecsenye elkészítési módja és hozzávalói.