Sült pulykamell gyümölcsös rizzsel recept
50 perc
A Sült pulykamell gyümölcsös rizzsel hozzávalói:
(2szemelyre)
150g rizs
so
50g ananasz (konzerv)
30g oszibarack (konzerv)
40g zoldborso (konzerv)
1db kb. 400g-os pulyamellfile
szarnyas-fuszerkeverek
3 evokanal olaj
2 evokanal aprora vagott zold fuszer (bazsalikom, kakukkfu)
orolt szines bors
A Sült pulykamell gyümölcsös rizzsel elkészítési módja:
A riszt tobbszor is mossuk at, majd sos vizben fozzuk puhara. Kozben az ananaszt, az oszibarackot es a zoldborsot is csopogtessuk le, majd vagjuk apro darabokra a gyumolcsoket. A meg- fozott, lecsepegtetett riszt keverjuk ossze a gyumolcsdarabokkal, valamint a zoldborsoval, es tartsuk melegen. A pulykamellet mossuk es toroljuk meg, aztan szorjuk be a fuszerkeverekkel. Az olajat hevitsuk fel egy serpenyoben, es folyamatosan kevergetve alaposan sussuk at rajta a hust. Utana tegyuk azt egy serpenyobe, locsoljuk meg nemi vizzel, es elomelegitett sutoben, 200 sussuk tovabbi 15-20 percig. A felapritott zold fuszereket vegyitsuk ossze nemi szines borssal es fuszerkeverekkel, majd szorjuk be vele a sult pulykamellet. Miutan alufoniaba csavartuk, 5 percig hadjuk allni a hust, aztan szeleteljuk fel, e talaljuk a rizsel.
tipp:viz helyett feherbort is hasznalhata pulyka sutesere
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: knakx, 2010. febr. 1. 15:14
A sült pulykamell gyümölcsös rizzsel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.