Vaníliakrémes-gyümölcsös koszorú recept
75 perc
A Vaníliakrémes-gyümölcsös koszorú hozzávalói:
(16 szemelyhez)
15 dkg mandulas taller
60 dkg vaj vagy margarin
26 dkg cukor
2 tasak vanilias cukor
csipetnyi so
4 db tojas
25 dkg liszt
5 dkg daralt mandula
5 dkg + 2 teaskanal etkezesi kemenyito
3 teaskanal sutopor
1,5 zacsko vanilias pudingpor
750 ml tej
20 dkg magozott meggy (befott is lehet)
175 ml meggynektar
margarin + morzsa a tepsihez
A Vaníliakrémes-gyümölcsös koszorú elkészítési módja:
Keverjunk ki 25 dkg vajat 20 dkg cukorral, 1 tasak vanilias cukorral es a soval. Dolgozzuk bele a tojasokat, majd a mandulaval, az 5 teaskanal kemenyitovel es a sutoporral elvegyitett lisztet. Forgassuk bele a felapritott tallerokat is. Toltsuk margarinnal kikent es morzsaval megszort koszoryformaba, majd elomelegitett sutoben, 175 fokon sussuk 50 percig a tesztat. A pudingport 6 dkg cukorral keverjuk csomomentesre 0,5 dl tejben. A maradek tejet forraljuk fel, adjuk hozza a feloldott pudingport, es fozzuk 1 percig. Letakarva hagyjuk hulni. A meggyet fozzuk fel a nektarral es a vanilias cukoral, suritsuk be a 2 teaskanal kemenyitovel, es forraljuk ossze. A koszorut vizszintesen vagjuk 3 egyforma vastagsagu lapra. Az alson osszuk el a kompotot, majd fedjuk be be a kozepso lappal, amelyet kenjunk meg a maradek vajba aprankent beledolgozott puding egyharmadaval. Vegul boritsuk ra a felso lapot is, es vonjuk be a koszorut a maradek kremmel.
A mandulas taller (moszkauer) helyett mogyoros csikot is hasznalhatsz. Kandirozott meggyel, cseresznyevel diszitheti a sutemenyt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: knakx, 2010. febr. 3. 17:42
A vaníliakrémes-gyümölcsös koszorú elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.