Húsleves tésztaszívekkel recept
120 perc
A Húsleves tésztaszívekkel hozzávalói:
(2 szemelyre)
250 g marhahus (hatszin)
so
1 kisebb fej voroshagyma
2 db baberlevel
2 db szegfuszeg
3 szem feketebors
50 g leveles teszta
liszt a nyujtashoz
1 db tojassargaja
1 db sargarepa
1/4 db kisebb zellergumo
1 szal hagyma
1 teaskanal olaj
1 teaskanal etelizesito (vagy marhahusleveshez valo fuszerkeverek)
A Húsleves tésztaszívekkel elkészítési módja:
A megmosott hust tegyuk egy labosba, es ontsuk fel 600 ml hiddeg vizzel. Sozzuk meg, adjuk hozza a megpucolt egesz hagymat, a baberlevelet, a borsot es a szegfuszeget, forraljuk fel, majd kis langon fozzuk kb. 90 percig. Ha igenyli, ontsunk meg hozza egy keves vizet. A kesz levest szurjuk le. A leveles tesztat belisztezett gyurodeszkan nyujtsuk vekonyra, es kiszuroval szaggassunk ki belole sziveket. A figurakat helyezzuk egy tepsibe, kenjuk be a tetejuketa felvert tojassargajaval, majd elomelegitet sutoben, 200 fokon sussuk aranybarnara. A zellert, a sargarepat es az ujhagymat pucoljuk meg, majd az osszes zoldseget szeleteljuk finomra, es piritsuk meg a serpenyoben felhevitett olajn. Ha kesz, ezt is adjuk a leveshez, majd fozzuk azt ujabb 10 percig. Utana meg egyszer sozzuk meg, szorjuk meg az etelizesitovel, es talaljuk a tesztaszivekkel diszitve.
Talalas elott aprora vagott friss petrezselyem-zolddel is megszorhatja.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: knakx, 2010. febr. 2. 16:48
A húsleves tésztaszívekkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.