Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Vörösboros csirke recept

Vörösboros csirke recept

Elkészítési idő 40 perc

A Vörösboros csirke hozzávalói:
(4 szemelyre)

4 gerezd fokhagyma
400 ml vorosbor
1 evokanal edes-nemes pirospaprika
csipetnyi cilipor
400 g csirkemell
1 csomo friss zoldhagyma
1 szal porehagyma
2 evokanal olaj
150 g kukorica (mirelit)
4 evokanal ketchup
so, orolt fekete bors


A Vörösboros csirke elkészítési módja:
A megtisztitott fokhagymat preseljuk at. Ontsuk egy talba a bor felet, adjuk hoza a fokhagymat, a pirospaprikat, a csiliport es egy keves sot, majd keverjuk ossze. A csirkemellet oblitsuk le, szarogassuk meg, majd vagjuk fel kisebb darabokra. Tegyuk a hust az elokeszitett paclebe, fedjuk le, es egy ejszakan keresztul pihentesuk a hutoben. egy serpenyoben hevitsuk fel az olajat, es kisse piritsuk meg benne a feldarabolt zoldhagymat. Adjuk hozza a pacolt hust is, es alaposan sussuk at. Tegyuk melle a felszeletelt porehagymat, a kukoricat es a ketchupot is, vegul ontsuk a husos keverekhez a maradek bort, valamint a paclevet is. Fedo alatt fozuk kb. 20 percig, majd izesitsuk soval es borssal.

Peksutemenyel talalja! Ha a gyerekek is esznek majd belole, a csipos fuszereket elhagyhatja. Koretkent rizibizi illik melle.


Kategória: Húsételek receptjei


A vörösboros csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook