Erdélyi borjútokány - gyorsan recept
60 perc
Az Erdélyi borjútokány - gyorsan hozzávalói:
- 80 dkg borjúhús (lapocka, nyakrész vagy bordásrész)
- 2 fej vöröshagyma , apróra vágva
- só
- bors
-4 ek olaj
- ½ tk édesnemes paprika
- 1 pohár tejföl tejföl
Az Erdélyi borjútokány - gyorsan elkészítési módja:
1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és kockákra vágjuk. 2. Az olajat a serpenyőbe öntjük, a húst kissé átsütjük benne, hozzátesszük a hagymát, sót, és zsírjára pirítjuk. 3. Azonnal felengedjük kevés vízzel, hozzáadjuk a paprikát, borsozzuk, befedjük, és puhára pároljuk. Néha egy kevés vizet öntünk hozzá. 4. Tálaláskor hozzáadjuk a tejfölt. Sóval, borssal ízesítjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Margitanya, 2010. jún. 28. 09:25
Az erdélyi borjútokány - gyorsan elkészítési módja és hozzávalói.