Rakottas, ahogy én szeretem recept






6 adaghoz:
500g darálthús (lapocka)
1fej vöröshagyma
150g gomba
kevés olaj
paprika, só, majoranna, bors
450g sárgahüvelyű bab
450g brokkoli
450g karfiol
4db tojás
450g tejföl
A Rakottas, ahogy én szeretem elkészítési módja:
A babot felrakom sós vízben főzni. Amikor felforr a víz, hozzáadom a brokkolit, karfiolt. Újraforrásnál mindez kész is van, leöntöm róla a vízet. Közben nekiállok a husinak. Vöröshagymát megtisztítom, kockára vágom,és megpirítom kevés olajon. Pörköltalapot készítek, kevés lével. Belerakom a darálthúst, és a gombát. Puhára főzőm, majorannával, borssal, sóval ízesítem. A tepsit egy kicsit kivajazom, majd elterítem rajta a főtt zöldségeket, utána rárakom a gombáshusit is. Felütök 4db tojást, megsózom, és összekeverem a tejföllel. Mindezt szintén beöntöm a tepsibe fakanállal eloszlatom. Előmelegített sütőben 200fokon kb.20-25percig sütöm. A nem fogyizóknak rizzsel tálalom. Jó étvágyat!
A lent megadott kalória, a ch, és a zsírtartalom egy adagra vonatkozik!
egy adag = rendes adag, biztosan jól fogsz lakni! :)
Ha még mindig soknak tartod az adatokat, akkor készítheted szárazabb húsból is.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: zse pi, 2006. júl. 15. 10:24
A rakottas, ahogy én szeretem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.