Lencsés darálthusi recept
40 perc
A Lencsés darálthusi hozzávalói:
1 fej vöröshagyma
1 paradicsom
fél z. lencse
60 dkg darálthús ( pulykából egészségesebb)
1 pohár tejfől
mustár
babérlevél
pirospaprika, só, bors, ételízesítő
A Lencsés darálthusi elkészítési módja:
A lencsét leáztatjuk előző este. A hagymát kockára vágjuk és pici olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darálthúst és azt is megpirítjuk. Közben megszórjuk egy kis pirosparikával, sóval borssal ételízesítővel, hozzáadjuk a babérlevelet és a paradicsomot is. Felengedjük vízzel és fedő alatt főzzük, majd hozzáadjuk a lencsét is és azt is belefőzzük. Ha megfőtt a tejfölt kikavarjuk mustárral és hozzáöntjük a daálthusihoz felforraljuk és kélsz is .
Ezt az ételt azoknak ajánlom akik szeretik a pikáns ízvilágot.
Adhatunk mellé tésztát vagy rizst is köretként de önmagában is lehet fogyasztani.
Aki elfelejti a lencsét leáztatni semmi baj, lehet kapni konzerv megfőtt lencsét is.
Szerintem ez az étel még egy diéta alatt is bátran fogyasztható.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Merena, 2006. máj. 25. 10:39
A lencsés darálthusi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.