Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Csőben sült brokkoli/ karfiol recept

Csőben sült brokkoli/ karfiol recept

Elkészítési idő 45 perc

A Csőben sült brokkoli/ karfiol hozzávalói:
1 fej brokkoli v karfiol
10 dkg sajt
olaj, só, bors, vegeta

(sajtos)Bechamell mártáshoz: 5dkg vaj
5dkg liszt
5 dl tej
10 dkg sajt


A Csőben sült brokkoli/ karfiol elkészítési módja:
A zöldséget megmossuk és rózsáira szedve fűszeres vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben elkészítjük a sajtos bechamellt.( világos rántás, majd felengedjük tejjel, megvárjuk amíg besűrűsödik és a végén hozzáadjuk a reszelt sajtot is) Egy jénait vagy egy tepsit kiolajozunk és beletesszük a zöldségeket, majd sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a sajtos bechamellt. A tetejére reszelt sajtot szórunk és mehet is a sütőbe szép pirosra sülni. Isteni finom.

Köretként, magába ugyanúgy megállja a helyét!
Aki szereti az füstölt sajttal is kipróbálhatja.
Ja és nyugodtan próbljátok ki más zöldségekkel is.


Kategória: Köretek receptjei


A csőben sült brokkoli/ karfiol elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook