Csőben sült brokkoli/ karfiol recept
45 perc
A Csőben sült brokkoli/ karfiol hozzávalói:
1 fej brokkoli v karfiol
10 dkg sajt
olaj, só, bors, vegeta
(sajtos)Bechamell mártáshoz: 5dkg vaj
5dkg liszt
5 dl tej
10 dkg sajt
A Csőben sült brokkoli/ karfiol elkészítési módja:
A zöldséget megmossuk és rózsáira szedve fűszeres vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben elkészítjük a sajtos bechamellt.( világos rántás, majd felengedjük tejjel, megvárjuk amíg besűrűsödik és a végén hozzáadjuk a reszelt sajtot is) Egy jénait vagy egy tepsit kiolajozunk és beletesszük a zöldségeket, majd sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a sajtos bechamellt. A tetejére reszelt sajtot szórunk és mehet is a sütőbe szép pirosra sülni. Isteni finom.
Köretként, magába ugyanúgy megállja a helyét!
Aki szereti az füstölt sajttal is kipróbálhatja.
Ja és nyugodtan próbljátok ki más zöldségekkel is.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Merena, 2006. máj. 19. 20:56
A csőben sült brokkoli/ karfiol elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.