Kapros juhtúróval és sonkával töltött szelet recept
30 perc
sok:-
A Kapros juhtúróval és sonkával töltött szelet hozzávalói:
5 szelet ( kettényitott) rövidkaraj
5 dkg juhtúró
5 szelet sonka
1 csokor kapor
a panirozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
a sütéshez: olaj
A Kapros juhtúróval és sonkával töltött szelet elkészítési módja:
A húst kilopfoljuk és mindkét oldalát besózzuk. A szeletekre ráfektetjük a sonkát, majd a kaporral elkevert juhtúrót is rákanalazzuk. Összehajtjuk és bepanírozzuk. Majd forró olajvab fedő allatt kislángon mindkét oldalát megsütjük.
A sózásnál vóvatosan, mert a juhtúró is sós.
Ha nem vagyunk elég ügyesek és biztosra akarunk menni, akkor az összehajtott húsokat fogvájó segítségével összetűzhetjük. Jó ha a fogvájót előzőleg olajban beáztajuk, mert így sokkal könnyebb kivenni a megsült húsból.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Merena, 2006. szept. 19. 15:47
A kapros juhtúróval és sonkával töltött szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.