Epres túrógombóc recept
80 perc
Az Epres túrógombóc hozzávalói:
0,5 kg túró
7 dkg liszt
7 dkg búzadara
4 tojás
kb: 30 dkg aprószemű eper
10 dkg cukor
10 dkg zsemlemorzsa
olaj
Tálaláshoz: tejföl és porcukor
Az Epres túrógombóc elkészítési módja:
A túróból a tojásból abúzadarából a lisztből és a cukorból összeállítjuk a túrógombóc tésztáját. Majd letakarva minimum egy órára berakjuk a hűtőbe. Elkészítjük az olajon megpirított zsemlemorzsát. a masszából gombócokat formálunk úgy, hogy min degyik gombóc közepében egy szem eper legyen. Majd forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat és belehempergetjük a pirított zsemlemorzsába.
Egész éjszakán át hagyhatod a hűtőben a masszát.
Nedves kézzel könnyebb a gombócok megformálása.
Ha igazán különlegesre vágy akkor a tálaláskor a porcukros tejfölbe egy kis fahéjat is tegyél.
Aki fogyni szeretne sz ne hempergesse meg zsemlemorzsába, és a liszt helyett teljeskiörlésű lisztet használjon.A cukor helyett pedig édesítőport.
ja és persze ne zsíros túróból készítse, hanem zsírszegényből.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Merena, 2006. jún. 2. 11:09
Az epres túrógombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.