Pihe-puha túrógombóc recept
A Pihe-puha túrógombóc hozzávalói:1 kg túró
2 ek búzadara
2 ek liszt
4 ek étolaj
1 tojás
2 ek zsemlemorzsa
Hempergetéshez:
10 dkg zsemlemorzsa
4 dkg vaj
Tálaláshoz:
3 dl tejföl
porcukor ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
A Pihe-puha túrógombóc elkészítési módja:
A túrót a búzadarával jól elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a tojást és 2 ek zsemlemorzsát. (A sorrendet mindenképp tartsuk be!) Alaposan összegyúrjuk minden hozzávalóval. Hűtőbe tesszük, és legalább fél órát pihentetjük. Egy lábasban vizet forralunk, majd nedves kézzel gombócokat formázunk a masszából, és a forró vízbe tesszük. Megvárjuk, míg feljönnek a víz tetejére, majd pár percet főzzük, végül kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük, és pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Morzsa készítése: 4 dkg vajat megolvasztunk egy serpenyőben. Rátesszük a zsemlemorzsát, és figyelve, kevergetve megpirítjuk. Vigyázzunk, mert könnyen leéghet! Tálaláskor vaníliás porcukorral kikevert tejföllel kínáljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. jan. 9. 06:06
A pihe-puha túrógombóc elkészítési módja és hozzávalói.