Sós fincsi kenyértorta recept
A Sós fincsi kenyértorta hozzávalói:Hozzávalók:
1 kg-os kenyér szeletelve
30 dkg sonka
30 dkg téliszalámi
30 dkg edami sajt vékony lapokra szelve
50 dkg vajkrém (ízesített vagy natúr - ízlés szerint)
3 főtt tojás
1 dl tartármártás
10 dkg vaj
2-3 db paradicsom
uborka
lilahagyma
koktélparadicsom
A Sós fincsi kenyértorta elkészítési módja:
Egy lapos tálcát bevonunk fóliával. A 3 főtt tojást villával szétnyomkodjuk és kikeverjük a tatármártással, pici sóval és a szobahőmérsékletű vajjal. A paradicsomokat vékonyra felkarikázzuk. A tálcára lerakunk egy sor kenyeret, lehetőleg minél szorosabban egymás mellé. Megkenjük az első réteg vajkrémmel, rárakunk egy sor sonkás szalámit. Erre tesszük a következő réteg kenyeret, amire rákenjük a tojásos krémet, ezt megrakjuk a felkarikázott paradicsommal, majd megint egy réteg kenyér következik. Újra vajkrém, erre kerül egy réteg téliszalámi, majd beborítjuk a kenyérrel. Az egészet körben és felül is bevonjuk a maradék vajkrémmel. Ezt követően a lapokra szelt sajttal szépen befedjük a tortát úgy, hogy illeszkedjenek egymáshoz a lapok. Kicsit megnyomkodjuk, hogy egyenletes legyen, ezután díszítjük. A díszítés már természetesen mindenkinek fantáziája szerint, ahogy a töltés is variálható, lehet pástétommal, több zöldséggel, savanyú uborkával is feldobni.
Nálunk hatalmas sikert aratott, mivel a szendvicset mindenki szereti, ez pedig tulajdonképpen egy giga-szendvics.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. jan. 7. 11:33
A sós fincsi kenyértorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.