Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Karácsonyi sütemény recept

Karácsonyi sütemény recept

A Karácsonyi sütemény hozzávalói:
Gyorskrém:
250 ml tejföl
250 ml hab tejszín
1 csomag főzés nélküli puding (vaníliás vagy kókuszos)
1 csomag vaníliacukor (20 g)
1 ev. kanál porcukor
ízlés szerint zöld ételfesték, ha zöld fát szeretnénk
Pisztáciakrém (pudingos-vajas):
1 csomag pisztácia ízű pudingpor (ha nincs, akkor tejszínes pudingpor pisztáciaaromával és 1 kávéskanál őrölt pisztáciával)
300 ml tej
150 g porcukor
250 g vaj


A Karácsonyi sütemény elkészítési módja:
A karácsonyfákhoz szükségünk lesz még: Kb. 30 darab linzerre (5 cm átmérőjű), ami majd képezi a fa alapját -Linzer recept (Kakaós linzer) - Rumos kókuszgolyóra (500 g darál háztartási kekszet elkeverünk 100 g vajjal, 100 g porcukorral, 2 evőkanál kakaóval, 1 csomag vaníliacukorral, 50 ml rummal vagy 1 kávéskanál rumaromával, 100 g kókuszreszelékkel. Ha túlzottan száraz lenne a tészta, akkor kevés tejjel vagy sárgabarack lekvárral hígítjuk). - Méhkas vagy piramis forma, de kezünkkel is formázhatjuk a piramisokat - lekvár a tapasztáshoz - étcsokoládé a bevonáshoz - kókuszreszelék, ehető gyöngyök a díszítéshez A sütemény alapjául 5 cm átmérőjű kakaós linzert használtam. Ezt saját recept szerint is elkészítjük, és lehet sima linzer sőt, vagy akár piskóta, vagy boltban vásárolt keksz. Ezután elkészítettem a rumos kókuszgolyót, de bármilyen más sütés nélküli golyó masszája megfelel, ízlés kérdése. Lehet diós, kakaós, kókuszos… Egy piramisforma segítségével vagy akár a kezünkkel megformázzuk a piramisokat, és ezeket lekvárral hozzátapasztjuk a linzerhez. Ha szeretnénk, a piramisokat akár krémmel vagy tojáslikőrrel is megtölthetjük. A süteményt egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Csak ezután mártjuk bele a csokoládéba és díszítjük a krémme. Másnap a csokoládét gőzfürdő felett a csokoládét vajjal felolvasztjuk, egy bögrébe vagy magasabb csészébe öntjük és ebbe mártjuk bele a süteményeket. Megvárjuk, míg a csokoládé megköt, és csak ezután díszítjük a krémmel. A krémeket habzsákba töltöttem és ezzel díszítettem a süteményt – így kaptam meg a fákat. ezután a sütiket 1 órára hűtőszekrénybe tettem, és kókuszreszelékkel díszítettem. Gyorskrém: A hozzávalókat krém állagúvá keverem. Nekem ez a mennyiség 27 fa bevonására volt elég. Pisztáciakrém: A tejet egy edénybe tesszük, beleszórjuk a pudingport és 50 g cukrot, sűrű pudingot főzünk, majd levesszük a tűzről és folyamatos kevergetés mellett lehűtjük. A vajat a maradék cukorral habosra verjük, és apránként hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz. Ha nincs pisztácia ízű puding, akkor a cukorral kikevert vajhoz adjuk az aromát és a darált pisztáciát.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A karácsonyi sütemény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook