Zselatinos epres szelet recept
A Zselatinos epres szelet hozzávalói:2 csésze rétesliszt
1 kv. kanál sütőpor
2 csésze tej
4 db tojás
1 csésze kristálycukor
½ csésze olaj
2 csomag vanília ízű puding
500 g eper
250 g túró
5 ev. kanál porcukor
2 csomag zselatin por
eperlekvár
A Zselatinos epres szelet elkészítési módja:
A sütemény hozzávalóit előkészítjük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, 5 evőkanál tejjel, a tojással, kristálycukorral és az olajjal, majd csomómentes tésztává dolgozzuk. A tésztát egy zsiradékkal kikent és liszttel beszórt tepsibe öntjük, 15 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből és kihűtjük. Egy kevés tejben elkeverjük a pudingport, a maradék tejet pedig egy edénybe tesszük és elkezdjük melegíteni. Beleöntjük a pudingos tejet, majd folyamatos kevergetés mellett sűrű pudingot főzünk. Miután kihűlt, hozzákeverjük a túrót és a porcukrot. Addig dolgozzuk, amíg sima krémet nem kapunk. A hideg korpuszt megkenjük az eperlekvárral, erre kerül a krém, majd a krém tetejére félbe vágott eper kerül. A zselatint (én pirosat használtam – piros tortazselé) a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük. Én a zselatint 500 ml vízzel és 4 evőkanál cukorral felmelegítettem, és amikor a cukor és a zselatin felolvadt, levettem a tűzről, kihűtöttem, majd ráöntöttem a sütemény tetejére. A süteményt pár óra hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt vízbe mártott késsel felvágjuk. Díszíthetjük, tejszínhabbal, eperrel vagy más gyümölccsel. Jó étvágyat!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. jan. 2. 06:43
A zselatinos epres szelet elkészítési módja és hozzávalói.