Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tejes szelet leveles tésztából recept

Tejes szelet leveles tésztából recept

A Tejes szelet leveles tésztából hozzávalói:
Első tésztaréteg:
2 csomagleveles tészta
Második tésztaréteg:
200 g kristálycukor
6 db tojás
400 g reszelt csokoládé
400 g darált dió
Krém:
600 ml tej
3 ev. kanál búzafinomliszt
3 ev. kanál kukoricakeményítő
250 g margarin
100 g vaj
250 g porcukor
2 csomag vaníliacukor
1 kv. kanál reszelt citromhéj


A Tejes szelet leveles tésztából elkészítési módja:
A leveles tésztát kicsomagoljuk, mindkét tésztalapot 1-1 felfordított tepsi hátára tesszük és 160 fokon aranyszínűre sütjük. A tojások sárgáját a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a reszelt csokoládét, a darált diót, majd a habbá vert tojásfehérjét. Óvatosan elkeverjük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon 30 percig sütjük. Egy kevés tejben elkeverjük a lisztet és a keményítőt. A maradék tejet egy edényben lángra tesszük, beleszórjuk a vaníliacukrot, majd folyamatos kevergetés mellett lassan hozzáöntjük a lisztes-keményítős tejet. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, majd levesszük a tűzről és kihűtjük. Egy másik tálban a vajat a margarinnal és a porcukorral habosra verjük (kézi robotgéppel). Apránként hozzáadjuk a lehűlt tejes krémet, majd az egészet krémes állagúra turmixoljuk, végül hozzáadjuk a citromhéjat és elkeverjük. Kezdhetjük a rétegezést: az egyik megsült leveles tésztára rátesszük a krém felét, erre kerül a második a csokoládés tészta, rákanalazzuk a krém másik felét, majd az egészet lefedjük a másik sült leveles tésztával.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tejes szelet leveles tésztából elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook