Kakaós szelet málnával recept
A Kakaós szelet málnával hozzávalói:A tésztához
4 db tojás
50 g vaj
1 csomag vaníliás cukor
120 g cukor
120 g finomliszt
20 g cukrozatlan kakaópor
1 ek vaj (a formához)
1 evőkanál finomliszt (a formához)
A töltelékhez
350 ml habtejszín
400 g joghurt
100 g porcukor
250 g málna
20 g zselatin (por)
A díszítéshez
100 ml habtejszín
50 g málna
A Kakaós szelet málnával elkészítési módja:
A tésztához: A darabokra csipkedett vajhoz adjuk hozzá a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, és jól dolgozzuk el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként keverjük hozzá a lisztet és a kakaót és a tojások sárgáját. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, és szórjunk be liszttel. Szedjük bele a tésztát, simítsuk el a tetejét, majd 180 fokon 20 percig süssük. Ha kész, csatoljuk le a forma karimáját, a tésztát pedig vízszintesen vágjuk félbe. A töltelékhez a 250 ml habtejszínt verjük fel, majd apránként adjuk hozzá a joghurtot, a cukrot. A gyümölcsöt 100 ml tejszínnel turmixszoljuk össze, majd ezt is keverjük a tejszínes masszába. A zselatint 100 ml hideg vízben hagyjuk megduzzadni, kezdjük el melegíteni, de ne főzzük fel. Kevergetés mellett oldjuk fel, majd adjuk a joghurtos krémhez. A forma karimáját tegyük vissza. Amikor a töltelék elkezd zselésedni, kenjük az alsó tésztalapra, aztán tegyük rá a másik lapot, és óvatosan nyomjuk le. Tegyük a hűtőbe 2 órára, és hagyjuk, hogy összeálljon. Tálalás előtt vágjuk kockákra, majd minden süteménydarabot díszítsünk habrózsákkal és málnaszemekkel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2016. dec. 24. 08:47
A kakaós szelet málnával elkészítési módja és hozzávalói.