Almás isteni finom krémes diétásan recept
Az Almás isteni finom krémes diétásan hozzávalói:A tésztához
3 db tojás
3 evőkanál zabliszt
3 ek xilit
1 kk sütőpor
1 csipet só
1 teáskanál napraforgó olaj (a tepsi kikenéséhez)
Az almaréteghez
1.2 kg alma
1 tk fahéj
3 dl almalé (100%-os)
1 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
5 ml folyékony édesítőszer (vagy 1 ek xilit )
A habhoz
9 dl tej (1,5 %-os)
2 tasak vaníliás pudingpor
6 db tojás
10 dkg xilit
1 csipet só
A tetejére
5 dkg diabetikus csokoládé
3 dkg vaj
Az Almás isteni finom krémes diétásan elkészítési módja:
A sütőt melegítsük elő 160 fokra. Egy kb. 25x30-as tepsit béleljünk ki sütőpapírral. (Esetleg a papírt is megkenhetjük egy teáskanálnyi olajjal, úgy biztosan nem ragad rá a piskóta.) A tésztához válasszuk szét a tojásokat (3 db-ot!). A lisztet szitáljuk át a sütőporral együtt. A fehérjébe szórjuk bele a csipet sót, majd kezdjük el habbá verni, fokozatosan adagoljuk hozzá a xilitet. Amikor már olyan kemény, hogy nem esik ki a tálból, mérsékeljük a habverő fordulatszámát és egyenként eresszük bele a habba a tojások sárgáját. Amikor a hab egynemű, halványsárga, akkor 2 részletben hablapáttal, vagy fakanállal keverjük el benne alulról felfelé irányuló mozdulatokkal a sütőporos lisztet. A tésztát terítsük el a sütőpapíros tepsiben és toljuk be a sütőbe. Tűpróbáig süssük (nekem 20 perc kellett ehhez). Hagyjuk kicsit hűlni. Az almás réteghez pucoljuk meg az almákat és reszeljük le nagy lyukú reszelőn. Tegyük egy lábasba, öntsük hozzá a 2 dl almalevet, az édesítőt és szórjuk rá a fahéjat, majd tegyük fel főni. 1 csomag pudingport keverjünk el 1 dl almalében és amint felforrt az almánk, öntsük bele, folyamatosan kevergetve hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Vegyük le a tűzről, keverjük át időnként és ha már nem tűzforró, kanalazzuk rá a piskótára, simítsuk el a tetejét. A vaníliás habhoz válasszuk szét a tojásokat. A sárgájához öntsünk 1 dl tejet, szórjuk bele a 2 csomag vaníliás pudingot és verjük fel habosra. 8 dl tejet 5 dkg xilittel tegyünk fel melegedni a tűzhelyre. A tojások fehérjét egy csipet sóval kezdjük habbá verni, adagoljuk hozzá evőkanalanként a maradék 5 dkg xilitet. Ha a tej felforrt, öntsük először vékony sugárban a tejet a tojásos-vaníliás keverékhez, majd az egészet tegyük vissza a lábasba és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre. Ekkor mérsékeljük a tüzet a lehető legkisebbre és borítsuk a tojásfehérje habot a sárga krémre, habverővel, de óvatos alulról felfelé irányuló mozdulatokkal keverjük/ főzzük egyneművé a habot. (Először reménytelennek látszik, de legyünk türelmesek, maximum 3 percig tart az egész folyamat.) Ha összeállt, azonnal borítsuk a habot az almás réteg tetejére, egyengessük el. A díszítéshez gőz fölött olvasszuk egybe a vajat és a csokit, majd egy kanál segítségével csorgassunk szabálytalan mintát a sárga krém tetejére. A sütit hűtsük legalább 6 órán át fogyasztás előtt.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2016. dec. 22. 07:16
Az almás isteni finom krémes diétásan elkészítési módja és hozzávalói.