Diabetikus málna torta recept
A Diabetikus málna torta hozzávalói:2 tojás
2 evőkanál langyos víz
25 g gyümölcscukor
folyékony édesítőszer
30g finom liszt
30 g keményítő
½ teáskanál sütőpor
840g málna
1 csomag piros tortazselépor
citromlé
¼ Liter víz
zsiradék a kikenéshez
A Diabetikus málna torta elkészítési módja:
A sütőformát zsiradékkal kikenjük, vagy sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 170 celziuszra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a vízzel kemény habbá verjük. Verés közben a gyümölcscukrot lassan hozzáadagoljuk. A tojás sárgáját és a folyékony édesítőszert is hozzáadjuk. A lisztet az étkezési keményítőt és a sütőport összekeverjük és óvatosan a habhoz adagoljuk. A tésztamasszát a sütőformába öntjük és kb 20-25 percig sütjük, míg a teteje is megbarnul. Hagyjuk kihűlni. A tetejét egyenletesen megrakjuk málnával. A torta-zseléport a citromlével és a vízzel forraljuk össze és vonjuk be vele a málnatortát. A tortából körülbelül 10 szeletet vághatunk.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2016. nov. 11. 06:21
A diabetikus málna torta elkészítési módja és hozzávalói.