Diabetikus fincsi selymes citromtorta recept
A Diabetikus fincsi selymes citromtorta hozzávalói:5 db tojás,
10 dkg liszt,
10 dkg Glukonon,
fél csomag sütőpor.
Töltelék:
40 dkg vaj,
20 dkg Glukonon,
1 citrom leve és reszelt héja.
Díszítés:
2 db citrom,
1 csomag tortazselé,
diabetikus csokoládéreszelék.
A Diabetikus fincsi selymes citromtorta elkészítési módja:
A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásfehérjét a Glukonon felével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a Glukonon másik felével habosra kevert tojássárgáját. Fakanállal óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet, és tortakarikában kisütjük. A krémhez a Glukonont 4 centiliter vízben cukorszirup-sűrűségűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a szirupot, majd belekeverjük a citrom levét és reszelt héját. A kihűlt tortalapot három egyenlő részre vágjuk, megkenjük citromkrémmel úgy, hogy a torta oldalára és tetejére is maradjon. A karikákra vágott citromszeleteket a torta tetejére, a csokireszeléket az oldalára tesszük díszként.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2016. nov. 8. 06:43
A diabetikus fincsi selymes citromtorta elkészítési módja és hozzávalói.