Narancstorta 10 szeletes recept
50 perc
2150 kcal
258 gramm
5 tojás,
18 dkg glukonon,
10 dkg liszt,
10 dkg vaj,
reszlet citrom- és narancshéj,
1 db narancs
A Narancstorta 10 szeletes elkészítési módja:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sojások sárgáját 5 dkg glukononnal, reszelt citrom- és narancshéjjal habosra keverjük. A fehérjéket 5 dkg glukononnal kemény habbá verjük. A tojásfehérje habját a sárgájához tesszük, és könnyedén elvegyítjük a liszttel. A tortaformát vékonyan kivajazzuk, kilisztezzük, beletöltjük a masszát, és előmelegített, nem túl forró sütőben kb. 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve lehűtjük. A vajkrém készítése: 10 dkg vajat, 8 dkg glukonont, 1 narancs levét és kevés reszelt narancshéjjal habosra keverünk, a krémmel megtöltjük, bevonjuk a tésztát. Tetejét vékonyra szeletelt hámozott naraccsal díszítjük.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2016. nov. 1. 10:11
A narancstorta 10 szeletes elkészítési módja és hozzávalói.