Diós - mákos bejgli 1940-ből recept
A Diós - mákos bejgli 1940-ből hozzávalói:A tésztához:
60 dkg liszt
30 dkg főtt áttört burgonya
25 dkg Rama margarin
20 dkg cukor
csipetnyi só
1 dl tejföl
1 dl meleg tejben futatott 1 dkg élesztő
A töltelékhez:
60 dkg dió vagy mák
45 dkg cukor
(melyet citrom- vagy narancshéjjal, mazsolával, vanilíás cukorral, rummal ízesíthetünk)
A Diós - mákos bejgli 1940-ből elkészítési módja:
A tésztához az összes hozzávalót összegyúrjuk, majd három részre osztjuk. A töltelékhez a cukrot kevés vízben felfőzzük, összekeverjük az ízesítőkkel és három részre osztva megtöltjük vele a tésztát. Kizsírozott tepsibe tesszük, tojássárgájával megkenjük, fél órát hideg helyen szikkasztjuk, majd másodszor is megkenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben 180°C-on 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
Én is a neten olvastam ezt a receptet. Kiírom a linket, így megnézhetitek a hozzá írt kommenteket. :)
http://www.mindmegette.hu/dios-makos-bejgli-1940-bol.recept
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: Akira001, 2009. dec. 19. 09:58
A diós - mákos bejgli 1940-ből elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.