Krumplis beigli recept
180 perc
A Krumplis beigli hozzávalói:
A tésztához:
60 dkg liszt
30 dkg főtt áttört burgonya
25 dkg margarin
20 dkg cukor
csipetnyi só
1 dl tejföl
1 dl meleg tejben futtatott 1 dkg élesztő
A töltelékhez:
60 dkg mák vagy dió
45 dkg cukor (melyet citrom- vagy narancshéjjal, mazsolával, vaníliás cukorral, rummal
ízesíthetünk)
A Krumplis beigli elkészítési módja:
A tésztához az összes hozzávalót összegyúrjuk, majd három adagra osztjuk. A töltelékhez a cukrot kevés vízben felfőzzük, összekeverjük az ízesitőkkel, és 3 részre osztva megtöltjük vele a tésztát. Kizsírozott tepsibe tesszük, tojássárgával megkenjük, fél órát hideg helyen szikkasztjuk, majd másodszor is bekenjük tojássárgával. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük.
A burgonya miatt sokáig friss marad. Nem szárad meg.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: minerva223, 2013. dec. 20. 09:26
A krumplis beigli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.