Piskóta - cukorbetegeknek recept
A Piskóta - cukorbetegeknek hozzávalói:6 tojás
10 dkg glukonon ( vagy: fruktóz)
14 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
5 g sütőpor
A Piskóta - cukorbetegeknek elkészítési módja:
A tojások fehérjét felverjük,hozzáadjuk a glukonont, majd a tojássárgáját is. A sütőporral kevert, szitált lisztet is hozzáadjuk ,óvatosan, hogy ne essen össze a habos krém , és a reszelt citromhéjat is. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten(170-180 fokon), sütőpapírral sütjük. Tortaformában: 35- 40 perc Közepes tepsiben: 25-30 perc Nagyobb tepsiben, tekercsnek: 20-25 perc A kész tésztát oldalt késsel meglazítjuk, lisztezett deszkára borítjuk,kicsit megmozgatjuk, hogy ne ragadjon le a gőztől. A papírt vizes ecsettel megnedvesítjük,s mikor meglazul, lehúzzuk a tésztáról. Ha már nem annyira forró, és emelhető, jobb, ha rácson hűtjük ki.
kb.45 dkg lesz belőle
Csokoládésan is készíthetjük.
Ekkor a liszt egy részét kakaóporral helyettesítjük:
liszt: 12 dkg
kakaópor: 2 dkg - a többi ugyanaz
Diós, mogyorós változat:
liszt: 10 dkg
darált dió, vagy mogyoró: 6 dkg - a többi ugyanaz
Minden más tekintetben ugyanúgy járunk el, mint a síma piskótánál.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. dec. 6. 22:57
A piskóta - cukorbetegeknek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.