Mézes - tejszínes torta recept
A Mézes - tejszínes torta hozzávalói:50 dkg liszt
25 dkg porcukor
25 dkg méz
3 egész tojás
1 k.kanál szódabikarbóna
Krém :
1 l tejszín
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
1 e.kan. olvasztott zselatin
Tetejére: csokimáz
3 e.kan. kakaópor
3 e.kan.cukor
3 e.kan. forró víz
3 dkg vaj
A Mézes - tejszínes torta elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2-3 órán át hűtőben tartjuk. Újragyúrjuk, s lisztezett deszkán 5 lapot nyújtunk. A tepsi hátoldalán, sütőpapíron, előmelegített forró sütőben sütjük a kerek lapokat. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot,( keveset félreteszünk díszítésre),a darált diót, s az előzőleg langyosra hűtött, olvasztott zselatint. A lapokat megtöltjük. Tetejére csokimáz kerül: forró vízzel felöntjük a cukrozott kakaót, beforraljuk, s hozzáadjuk a margarint. A félretett tejszínnel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. dec. 6. 21:38
A mézes - tejszínes torta elkészítési módja és hozzávalói.