Gesztenyés krémes - kakaós piskótával recept
A Gesztenyés krémes - kakaós piskótával hozzávalói:Piskóta:
6 db tojás
10 dkg liszt
5 dkg kakaópor
12 dkg porcukor
1/2 cs.sütőpor
Krém:
15 dkg gesztenyemassza
1 cs,pudingpor
3 dl tej
2 dl tejszínhab
2 dkg zselatin
1 dl rum
10 dkg porcukor
Tetejére: tortabevonó
Díszítéshez: tejszínhab
meggyszemek
A Gesztenyés krémes - kakaós piskótával elkészítési módja:
A tojások fehérjét habbá verjük,hozzáadjuk a cukrot,a sárgáit, és a sütőporral,kakaóval elkevert, szitált lisztet. Sütőpapíron, előmelegített sütőben kisütjük, közepes tepsiben.( 180 fok ) Kapcsos tortaformában is készíthető.(ebben az esetben 3 részre osztjuk a tésztát, s kétrétegű lesz a töltelék) A téglalap formájú tésztát kihülés után félbevágjuk. Legjobb úgy megtölteni, hogy a tepsibe tesszük vissza az alsó lapot,erre a krém, s ha megdermedt,rátesszük a másik lapot.(a felső lap a tészta alja legyen, felfelé nézve,mert az símább felületű) A pudingport a cukorral elkeverjük kicsi tejjel, s a maradék felforralt tejjel besűrítjük. Hozzáadjuk a rumos gesztenyepürét, s a feloldott zselatint. ( a zselatint kevés vízzel elkeverjük, lassú tűzön feloldjuk, s langyosan adjuk a masszához) Ha a krém már kihűlt, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot is. 1 órán át dermesztjük hűtőben. Tetejét olvasztott tortabevonóval öntjük le. Amikor megköt, meleg vízbe mártott,szárazra törölt késsel kockákra vágjuk. Minden kocka tetejére tejszínrózsát nyomunk, s egy meggyszemmel( vagy piros cseresznyével) díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. dec. 6. 21:18
A gesztenyés krémes - kakaós piskótával elkészítési módja és hozzávalói.