Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gesztenyés krémes - kakaós piskótával recept

Gesztenyés krémes - kakaós piskótával recept

A Gesztenyés krémes - kakaós piskótával hozzávalói:
Piskóta:

6 db tojás
10 dkg liszt
5 dkg kakaópor
12 dkg porcukor
1/2 cs.sütőpor

Krém:

15 dkg gesztenyemassza
1 cs,pudingpor
3 dl tej
2 dl tejszínhab
2 dkg zselatin
1 dl rum
10 dkg porcukor

Tetejére: tortabevonó

Díszítéshez: tejszínhab
meggyszemek


A Gesztenyés krémes - kakaós piskótával elkészítési módja:
A tojások fehérjét habbá verjük,hozzáadjuk a cukrot,a sárgáit, és a sütőporral,kakaóval elkevert, szitált lisztet. Sütőpapíron, előmelegített sütőben kisütjük, közepes tepsiben.( 180 fok ) Kapcsos tortaformában is készíthető.(ebben az esetben 3 részre osztjuk a tésztát, s kétrétegű lesz a töltelék) A téglalap formájú tésztát kihülés után félbevágjuk. Legjobb úgy megtölteni, hogy a tepsibe tesszük vissza az alsó lapot,erre a krém, s ha megdermedt,rátesszük a másik lapot.(a felső lap a tészta alja legyen, felfelé nézve,mert az símább felületű) A pudingport a cukorral elkeverjük kicsi tejjel, s a maradék felforralt tejjel besűrítjük. Hozzáadjuk a rumos gesztenyepürét, s a feloldott zselatint. ( a zselatint kevés vízzel elkeverjük, lassú tűzön feloldjuk, s langyosan adjuk a masszához) Ha a krém már kihűlt, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot is. 1 órán át dermesztjük hűtőben. Tetejét olvasztott tortabevonóval öntjük le. Amikor megköt, meleg vízbe mártott,szárazra törölt késsel kockákra vágjuk. Minden kocka tetejére tejszínrózsát nyomunk, s egy meggyszemmel( vagy piros cseresznyével) díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gesztenyés krémes - kakaós piskótával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook