Kastélytorta recept

A Kastélytorta hozzávalói:
Csokis piskóta:

8 db tojás
16 dkg porcukor
14 dkg liszt
4 dkg kakaópor
1/2 cs.sütőpor

Krém:

20 dkg porcukor
2 dl tejszín
4-5 dl tejszínhab
2 dkg zselatin
2 dl víz

Dekoráláshoz:

Pirított mandula
csokoládé reszelék


A Kastélytorta elkészítési módja:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukor harmad részével,majd a kakaóval. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, hozzáadjuk a többi cukrot,kemény habot csinálunk. A habot óvatosan, hogy ne törjön,hozzákeverjük a kakaós masszához. Ezután a sütőpororos,szitált lisztet adagoljuk kíméletesen a habos masszához. Kétféleképpen süthetjük: 1, Egyben,tortaformában,sütőpapíron. Előmelegített sütőben sütjük,kb.40 perc,de tűpróbát is csinálhatunk a biztonság kedvéért a sütés végén, ha bizonytalanok vagyunk. Lisztezett deszkára borítjuk,kicsit megmozgatjuk,ne ragadjon le, majd rácson hűtjük ki. 4-5 karikát szelünk belőle. 2, A masszából tepsin,sütőpapíron kőr alakot formázva laponként sütjük ki. Krém: A cukrot felolvasztjuk, hozzáadjuk a meleg tejszínt,és csomómentesre főzzük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, amikor megduzzad,1-2 kanál tejszínnel elkeverjük, s úgy adjuk hozzá a többi cukros tejszínhez. Ezt a keveréket lazán összekeverjük a tejszínhabbal. Ha lágy lenne a krém, rövid időre tegyük a hűtőbe. A tortalapokat megkenjük a krémmel,és egymásra helyezzük. A végén a tetejére is jusson, és az oldalára. Maradék krémmel habcsókokat csinálhatunk körbe a tetején. Oldalára pirított mandulát nyomkodunk,megszórhatjuk a tetejét csokireszelékkel, s hűtőben dermedjen meg.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kastélytorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook