Vaníliakocka-cukorbetegeknek recept



Egy közepes tepsi méretű piskótalap
(leírását lásd: Piskóta-cukorbetegeknek)
8 tojássárgája
12 dkg glukonon,vagy fruktóz
1 dl tejszín
30 dkg Rama
2 kiskanál vaníliakivonat
A Vaníliakocka-cukorbetegeknek elkészítési módja:
A piskótát 2 lapra vágjuk. A tejszínt a glukononnal,és a tojássárgájával összekeverjük,vízgőzön állandóan kevergetve felforraljuk, s kihűtjük. A Rámát csipet sóval habosra keverjük,majd a lehűtött előző keveréket ,lassanként adagolva hozzáadjuk. A habosra kevert krém felét a lapok közé töltjük, a maradékot a tetejére, s az oldalára kenjük. Jól behűtjük, négyzetekre szelve tálaljuk. 20 szelet lesz belőle.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. dec. 8. 14:33
A vaníliakocka-cukorbetegeknek elkészítési módja és hozzávalói.