Beiglitészta- cukorbetegeknek recept
A Beiglitészta- cukorbetegeknek hozzávalói:60 dkg lesz belőle
30 dkg liszt
12 dkg vaj
2 dkg glukonon(vagy fruktóz)
8 cl tej
1 tojás
1 dkg élesztő
5 g só
1 kiskanál vanília-kivonat
1 citrom reszelt héja
A Beiglitészta- cukorbetegeknek elkészítési módja:
Az élesztőt egy kevés langyos tejben símára keverjük. A szitált lisztet elkeverjük a sóval, a glukononnal, a többi hozzávalókkal, és az élesztős tejjel.Összegyúrjuk. 40-50 percen át hűtőben pihentetjük. Lisztezés nélküli deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Megkenjük töltelékkel,az oldalánál maradjon egy cm üres hely . Ezt a centis részt hajtjuk a töltelékre,s beigli alakúra összetekerjük. Tetejét tojással vékonyan megkenjük,s hűvös helyen teljes száradásig pihentetjük. Ha a felkent tojás megszáradt,és már repedezettnek látszik,akkor ismét megkenjük,és újraszárítjuk. Amikor a második kenés is megszáradt,a beigli tetejét megszurkáljuk,és forró sütőben(180-200 fok) megsütjük. Sütési idő: 40-45 perc.
Diós töltelék:
15 dkg darált dió
7 dkg glukonon
1 dl tej
1 nagy citrom reszelt héja
1 kiskanál vanília-kivonat
5 g őrölt fahéj
A tejet a glukononnal és az ízesítőkkel felforraljuk,hozzáadjuk a diót, s kihűtjük.( 32 dkg)
Mákos töltelék:
16 dkg darált mák
7 dkg glukonon
1 dl tej
1 nagy citrom reszelt héja
1 kiskanál vanília-kivonat
5 g őrölt szegfűszeg
5 g őrölt fahéj
Ugyanúgy készül, mint a diós töltelék.(32 dkg)
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. dec. 7. 19:29
A beiglitészta- cukorbetegeknek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.