Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Virslis kiflik (Update 1) recept

Virslis kiflik (Update 1) recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Virslis kiflik (Update 1) hozzávalói:
24 db-hoz:

30 dkg Norbi süteményes liszt,
1,5 dkg élesztő,
1 dl tej,
egy csipet fruktóz,
12 dkg ráma margarin, (nem light)
1 tojás,
2 kanál tejföl,
1 kiskanál só,
2 virsli,
mustár


A Virslis kiflik (Update 1) elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a csipet fruktózzal, majd a liszttel, sóval, margarinnal, fél tojással, és a tejföllel összeállítjuk a tésztát. Letakarva pihenni hagyjuk, amíg kb 1,5-2 x akkora nem lesz. 3 kis cipót formázunk belőle, majd lisztezett deszkán mindegyiket kör alakúra nyújtjuk. (2 sütőpapír között is nyújthatjuk, így még könnyebb.) Megkenjük mindegyiket mustárral, majd 8 körcikkre vágjuk. A virsliket keresztben félbe, majd hosszában 6-6 csíkra vágjuk. Így a 2 virsliből 24 db csíkot kapunk. A virslicsíkokat a tésztaháromszögek kör széle felőli oldalra tesszük és felcsavarjuk. Kiflit formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Tetejét megkenjük a maradék tojással és 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A virslis kiflik (update 1) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook