Sült csirkecomb almával és hagymával UPDATE 1 recept
45 perc
Szénhidrátszegény
410 kcal
4 csirkecomb
8 fej vöröshagyma
8-10 zöldalma
2dl olívaolaj
csipetnyi majoránna
tengeri só
A Sült csirkecomb almával és hagymával UPDATE 1 elkészítési módja:
Fűszerezd a bőr nélküli csirkecombokat sóval és majoránnával, majd tedd őket tűzálló tálba. Az almákat magozd ki (hámozni nem kell), vágd fel cikkekre, a megtisztított hagymákat pedig szeld egy centi vastag karikákra. Ezekkel borítsd be a hús, majd locsold meg az egészet olívaolajjal és kevés vízzel. Fóliával befedve tedd a tálat 180 fokos sütőbe, ahol az étel inkább párolódni semmint sülni fog. Nagyjából fél óra alatt elkészül. A körettel nem kel külön veszkődni, mivel a sült hagyma és az alma nagyszerűen helyettesíti azt.
Arra kell figyelni, hogy az alma ne édes fajta legyen, mert sütés közben kifolyik a cukor és mázként dermed rá az ételre. Ebben az esetben az étel már csak update 2-s kódú. Így inkább savanyúbb zöldalma vagy idared javasolt.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: Jaffa87, 2010. dec. 5. 20:22
A sült csirkecomb almával és hagymával update 1 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.