Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Citromos csirke recept

Citromos csirke recept

Elkészítési idő 35 perc

A Citromos csirke hozzávalói:
60 dkg csirkeszárny
5 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
2 citrom
1 fej vöröshagyma
csipetnyi sáfrány
10-10 dkg magozott zöld olajbogyó és mandula
2 evőkanál olívaolaj
fél-fél kávéskanál őrölt fahéj és gyömbér
őrölt bors



A Citromos csirke elkészítési módja:
Megfőzzük a húslevest, finomra vágjuk a hagymát, lecsöpögtetjük az olajbogyót, és tapadásmentes serpenyőben megpörköljük a mandulát. Serpenyőben, forró olajban elősütjük a csirkehúst, megszórjuk a fahéjjal, a sáfránnyal, a gyömbérrel, beletesszük az olajbogyót, a mandulát, megsózzuk, borsozzuk, és felöntjük a húslevessel. Felforraljuk, majd kislángon, lefedve 30 percig főzzük. Közben beletesszük a cikkekre vágott citromot.


Kategória: Húsételek receptjei


A citromos csirke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook