Mandulás pisztráng recept
A Mandulás pisztráng hozzávalói:4 db pisztráng,
só,
100 g vaj,
150 g hámozott mandula.
A Mandulás pisztráng elkészítési módja:
A pisztrángokat megtisztítjuk, megmossuk, felbontjuk, kibelezzük, és a gerinc mellől az alvadt vércsíkot gondosan eltávolitjuk. A halakat kívül-belül megsózom, majd vajban mindkét oldalukat lassan megsütjük. Miközben a pisztráng sül, egy másik teflonbevonatú serpenyőben megpirítjuk a vékony szeletekre vágott, héjától megtisztított mandulát.( forró vízben pár pillanatra mártjuk, majd kinyojuk a bőréből) Tálaláskor a pisztrángok tetejét gazdagon meghintjuk pirított mandulával.
Külön edényben, petrezselymes, vajas burgonyával tálaljuk.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: kormi7, 2006. nov. 27. 08:44
A mandulás pisztráng elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.