Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Mandulás pisztráng recept

Mandulás pisztráng recept

A Mandulás pisztráng hozzávalói:
4 db pisztráng,
só,
100 g vaj,
150 g hámozott mandula.


A Mandulás pisztráng elkészítési módja:
A pisztrángokat megtisztítjuk, megmossuk, felbontjuk, kibelezzük, és a gerinc mellől az alvadt vércsíkot gondosan eltávolitjuk. A halakat kívül-belül megsózom, majd vajban mindkét oldalukat lassan megsütjük. Miközben a pisztráng sül, egy másik teflonbevonatú serpenyőben megpirítjuk a vékony szeletekre vágott, héjától megtisztított mandulát.( forró vízben pár pillanatra mártjuk, majd kinyojuk a bőréből) Tálaláskor a pisztrángok tetejét gazdagon meghintjuk pirított mandulával.

Külön edényben, petrezselymes, vajas burgonyával tálaljuk.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A mandulás pisztráng elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook