Fahéjas csillag recept
15 perc
A Fahéjas csillag hozzávalói:
5 tojásfehérje,
450 g porcukor,
500g őrölt mandula,
1 tk. őröltfahéj,
20 ml cseresznyepálinka,
porcukor a tészta kinyújtásához
A Fahéjas csillag elkészítési módja:
A tojásfehérjét elektromos habverővel nagyon kemény habbá verjük közben fokozatosan beleszórjuk a porcukrot. Körülbelül 1 csészényi habot félreteszünk. A sütőt 160 °C fokra felmelegítjük. Összekeverjük a mandulát a fahéjjal, majd a felét a cseresznyepálinkával együtt óvatosan (a keverőt legalacsonyabb fokozatra állítva) a tojáshabba keverjük, és végül a maradék mandulás keveréket is belegyúrjuk. A massza alig legyen ragacsos. Porcukorral vékonyan meghintett nyújtódeszkán a tésztát adagonként körülbelül 5 mm vastagra nyújtjuk, és megkenjük a félretett habbal. Különböző méretű csillagokat szúrunk ki belőle.
Használj sütőpapírt
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kormi7, 2006. nov. 26. 22:18
A fahéjas csillag elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.