Citromos csirke. recept
70 perc
454 kcal
60 dkg csirkeszárny
5 dl. tyúkhúsleves(leveskockából)
2 citrom
1 fej vöröshagyma
csipetnyi sáfrány
10-10 dkg magolt zöld olajbogyó és mandula
2 evőkanál olívaolaj
fél-fél kávéskanál őrölt fahéj és gyömbér
őrölt bors
só
A Citromos csirke. elkészítési módja:
Megfőzzük a húslevest, finomra vágjuk a hagymát,lecsöpögtetjük az olajbogyót és tapadásmentes serpenyőben megpörköljük a mandulát. Serpenyőben,forró olajban elősütjük a csirkehúst, megszórjuk fahéjjal,a sáfránnyal, a gyömbérrel,beletesszük az olajbogyót,a mandulát,megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük húslevessel.Felforraljuk, majd kis lángon, lefedve ,30 percig főzzük.Közben, beletesszük a cikkekre vágott citromot.Rizzsel,vagy kuszkusszal köríthetjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 293a94c4f3, 2007. nov. 16. 18:02
A citromos csirke. elkészítési módja és hozzávalói.